Nederename, bij Oudenaarde, is geschokt door de uitwijzing van een Albanees gezin. Sara (3) en Kejda (9) lopen er school.
Volledig scherm
Nederename, bij Oudenaarde, is geschokt door de uitwijzing van een Albanees gezin. Sara (3) en Kejda (9) lopen er school. © Ronny De Coster

Francken: "Albanees gezin had kans om tijdens zomervakantie terug te keren maar deed het niet"

Het Albanees gezin met drie kinderen dat in een asielcentrum is geplaatst met de bedoeling hen naar Albanië terug te sturen, kon tijdens de zomervakantie al terugkeren. Het verkoos echter om de procedure te blijven rekken. Dat meldt het kabinet van Theo Francken.

205 reacties

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Geen sentimenteel gezwets. Net zoals een Belg dient een buitenlander de wet te respecteren of hij/zij wordt gesanctioneerd indien betrapt. Dus geen "discriminatie op basis van nationaliteit"
  • Johny deman

    6 jaar geleden
    Als je die mensen hier toelaat, dan kan je heel de wereld toelaten. Ik leef mee met de kinderen, en kan enkel de ouders aanspreken op hun kwader trouw met dit geprocedureer
  • Wereld nieuws

    6 jaar geleden
    Sorry maar heb wel heel erg te doen met die kinderen.
  • Geert Moreels

    6 jaar geleden
    Een goed geïntegreerd gezin met kinderen die in hier school lopen, perfect Nederlands spreken, geen enkele band hebben met Albanië, kortom hier hun leven en vriendjes hebben, het land uitzetten.... ook al is de uitzetting wettelijk, waar is de menselijkheid??? Is dit het soort kille maatschappij dat we willen? Ik in ieder geval niet en zal dat duidelijk maken in het stemhokje in 2018 en 2019.
  • maud hallett

    6 jaar geleden
    Nogmaals zijn de kinderen de dupe.