Getty
Volledig scherm
© Getty

"Patiënten sterven in de gangen van onze ziekenhuizen": Britse spoedartsen luiden alarmklok

Patiënten overlijden in ziekenhuisgangen omdat de nationale ziekenzorg budgettair op zijn tandvlees zit en spoeddiensten onderbemand zijn. Met die noodkreet trekken artsen naar Brits premier Theresa May.

14 reacties

  • isolde van den borre

    6 jaar geleden
    dat is weeral eens één van de gevolgen van de neoliberale mentaliteit die overal geïmplementeerd wordt; mensen zijn enkel nog economische pionnen die moeten opbrengen voor de rijken en zelf worden de burgers behandeld als vee en de verzorgingsstaat brokkelt gestadig verder af. dit is het soort maatschappij waarin dat men, ook hier in Belgie, wil dat dat burger in de toekomst gaat leven
  • Louis Dedenker

    6 jaar geleden
    Je kan de UK niet vergelijken, 30jr geleden moest je voor een operatie op een maanden lange wachtlijst en het is nog altijd zo, velen laten zich in buitenland opereren, zelfs in Brugge. Heb in Engeland in hospitaal gelegen, kan je vertellen tis hier veel beter.
  • Michel Jacobs

    6 jaar geleden
    Waarom alleen de UK? Ik kan u garanderen dat zowel de budgettaire restricties als het gebrek aan correct implementeren van maatregelen en de je m'en fou mentaliteit wat de kwaliteit op het veld betreft ,van het beleid van Maggie De Block, hier ook al levens gekost heeft. En blijft kosten.Ga maar eens zelf met artsen en verpleegkundigen praten.
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Heb in 1980 zes maanden gestudeerd in de UK. Toestand was reeds zo. Daarom laten veel Engelsen zich in het buitenland opereren.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    De gezondheisdzorg in dat land is gewoon slecht altijd al geweest. Het is niet zoals bij ons. En het zal er niet op verbeteren met de brexit.