BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Oxfam voert actie aan Primark Brussel voor meer transparantie in textielsector

Een veertigtal jonge militanten van Oxfam-Wereldwinkels en het Franstalige achACT (Actions Consommateurs Travailleurs) hebben vandaag een sensibiliseringsactie gehouden voor kledingwinkel Primark in de Brusselse Nieuwstraat. 

7 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Zou Oxfam dan niet beter gaan protesteren aan de deuren van Apple en consorten? Of zoeken ze gewoon de weg van de minste weerstand.
  • Joske Vermeulen

    6 jaar geleden
    Oxfan misschien een zichzelf doorlichten naar zakkenvullerij en bedreiging?
  • Eric Servaes

    6 jaar geleden
    Sander. Er zijn nog kleine fabrikanten die wel hun kleding in Italië , UK, Frankrijk en België laten maken. Het zijn wel geen ronkende namen zoals Gorgio A, Ralph L ..... meestal onbekende merken voor het grote publiek maar zeer kwaliteitsvol. En dus ook zeer duur maar niet gemaakt door kindslaven. Als de consument goedkoop wil komt het uit kinderhanden.
  • fer brion

    6 jaar geleden
    En ik zou graag meer transparantie hebben over lonen, bonussen, oprotpremies, snoepreisjes en uiteindelijke bestemming van de ingezamelde gelden voor Het Goede Doel.
  • op den boot ermee klagers

    6 jaar geleden
    Want dure merken of producenten betalen natuurlijk hun personeel in lageloon landen wel correct...Not. Het probleem ligt bij de winstmarges die deze merken wensen te pakken, niet bij de werkers, en ook niet bij de consument. Ja consumenten willen een eerlijke prijs voor kleding, maar telkens schuiven de merken de volledige schuld daar op af...' de klant wil niet meer betalen"...FOUT. Zij willen niet afstappen van hun megawinsten, daar knelt het schoentje. Wanneer doet men daar iets aan?