Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
Recep Tayyip Erdogan © AFP

Erdogan dreigt ermee Koerdische strijders "te verpletteren" in noorden van Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigt ermee de Koerdische strijders in het noorden van Syrië in "minder dan een week" te "verpletteren". Hij roept hen op zich over te geven. De strijders krijgen steun van de Verenigde Staten, maar Ankara bestempelt hen als terroristen. Die Amerikaanse steun nam Erdogan eveneens onder vuur.

31 reacties

  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Turkije heeft altijd heimelijk IS gesteund, het enige verschil is, dat ze het nu openlijk doen!
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Je mag als lid van de Navo niet ergens ten oorlog gaan zonder toestemming van de andere Navo landen. En dat heeft hij al meermaals geschonden. Wanneer word Europa wakker?
  • David Lievens

    6 jaar geleden
    Vreemd, toen IS net naast hun grens een stad innam en mensen martelde claimde hij dat hij niet over de grens mocht gaan om die mensen te redden, je weet wel soevereiniteit van Syrië en andere zielige excuses. Nu is dat plots geen probleem blijkbaar en gaat hij vlotjes over die soevereiniteit om diezelfde mensen te vertrappelen. IS was toch ook een erkende organisatie van terroristen?
  • Fons Dewaele

    6 jaar geleden
    Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG), zijn dus geen Koerden volgens Sinan Ozcelik. Raar, kent zijn eigen Volk niet. En dan nog beledigend worden. Turkije en verpletteren, lachwekkend
  • Vital Alive

    6 jaar geleden
    Objectieve verslaggeving is wel vereist, het handelt zich hier niet om Koerden maar wel om YPG die de Syrische tak van de ( ook door EU en VS ) erkende terroristische PKK. PKK is een terroristische groepering die regelmatig aanslagen pleegt in nTurkije, ook op Koerden die het niet eens zijn met de PKK, zij financiëren hun activiteiten met drugshandel en illegale mensen smokkel naar het Westen.