In België is een tank benzine van 50 liter nog slechts 1,5 euro duurder dan eenzelfde tank diesel.
Volledig scherm
In België is een tank benzine van 50 liter nog slechts 1,5 euro duurder dan eenzelfde tank diesel. © thinkstock

Is het nog voordelig om diesel of benzine te tanken in onze buurlanden?

Het prijsverschil tussen diesel en benzine is overal in Europa kleiner geworden in vergelijking met twee jaar geleden. In België, Frankrijk en Spanje is het prijsverschil tussen beide brandstoffen minder dan 10 eurocent per liter geworden. In 2016 was dat in België nog meer dan 22 eurocent. Dat blijkt vandaag uit cijfers van mobiliteitsclub VAB.

97 reacties

  • Eddy Steenackers

    6 jaar geleden
    Waar is de tijd dat je een bonus kreeg voor een diesel eurnorm 4 of is de regering dat al vergeten ik niet heb nog altijd de documenten
  • Theo Laceur

    6 jaar geleden
    Heb in de jaren 80 op LPG gereden met mijn auto. Ik moest toen de bijkomende taks betalen bovenop mijn verkeersbelasting. Voor wat was dat dan? Nu rij ik al jaren met een diesel en.moet ik daar meer taks voor betalen. Als men straks allemaal terug op benzine rijden of elektrisch zullen ze dag wel terug meer belasten. Ze moeten hun geld toch ergens halen. En denk maar aan de kilometerheffing voor personenwagens die komt er ooit ook nog wel.
  • Constante Van Planck

    6 jaar geleden
    mijn "grote" diesel 5,4l/100km klein benzieneke 7-8l/100km, onderhoud is diesel goedkoper, motor gaat ook langer mee en rijdt soepeler. Door het groter verbruik van benzine denk ik dat de vervuiling gelijklopend moet zijn.
  • josep duhamel

    6 jaar geleden
    heel de dieselhetze is plavoers boerenbedrog van de politici. eerst diesel aanmoedigen en als iedereen met diesel rijdt, de chauffeurs criminaliseren en culpabiliseren en allerlei taksen heffen. wanneer gaan ze met een smoes komen om de benzine ook duurden te belasten? een goede raad aan de dieselrijders, ga tanken in het buitenland en doe er tegelijkertijd je boodschappen. 2x bingo.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Nu moet ik zeggen ik had een niet zo zuinige diesel en heb nu een zuinige benzine, als ik alle kosten tegen elkaar weg streep kom ik op nul en daarbij ga ik per dit jaar minder km maken waardoor ik voordeliger uit ben met benzine, maar er zal binnenkort (als er nog wat meer mensen terug overstappen op benzine) wel weer een extra tax verzonnen worden