Na fotoshoot kreeg dit gezin bizarre foto’s terug: “Mijn kinderen waren helemaal in de war”

Een gezin uit de Amerikaanse staat Missouri dat een fotoshoot had georganiseerd met een professionele fotografe, was stomverbaasd toen het maanden later de afgewerkte foto’s in de bus kreeg. De fotografe verdedigt zich door te zeggen dat ze nooit echt geleerd heeft hoe foto’s te bewerken, maar dat maakt het resultaat niet minder hilarisch.

ehu

De familie Zaring kwam in mei 2017 in contact met een vrouw van middelbare leeftijd die zich voorstelde als een ervaren, professionele fotografe. Dave en Pam Zaring, die met hun kinderen Cade en Connor sinds drie jaar een nieuw samengesteld gezin vormen, vonden het een goed idee om eens een professionele fotoshoot te organiseren en enkele leuke familiekiekjes te laten maken. Ze reden naar een parkje in de buurt en betaalden de fotografen net geen 250 dollar voor de shoot - zo’n 200 euro.

Donderdag, meer dan een halfjaar na de bewuste shoot, vielen een schijfje met de afgewerkte foto’s in de brievenbus. Waarom de fotografe zoveel tijd had genomen voor het bewerken van de foto’s, wist niemand, maar na het zien van de resultaten rees er wel een bruin vermoeden. “Ik heb nog nooit zo hard gelachen”, aldus Pam. “Mijn kinderen waren in de war. Ze dachten dat we een grap met hen uithaalden. Ze bleven maar zeggen dat ze er als Legomannetjes uitzagen.”

© Facebook Pam en Dave Zaring

Legomannetjes lijkt ons nog zacht uitgedrukt. De gezichten in de foto’s lijken stuk voor stuk van plastic en ook de tanden zien er allesbehalve natuurlijk uit. De enige wezens die de vreemde bewerkingen hebben overleefd, lijken de twee honden van de familie te zijn.

© Facebook Pam en Dave Zaring

Toen Pam de fotografe om uitleg vroeg, liet die haar weten dat haar leerkracht nooit heeft uitgelegd hoe ze foto’s moet retoucheren. Ze bood het gezin aan om een nieuwe shoot te organiseren.

© Facebook Pam en Dave Zaring

Pam plaatste de foto’s op Facebook, waar ze intussen al meer dan 300.000 keer werden gedeeld. “Dit is geen grap”, schreef ze erbij. “We hebben een fotografe betaald die beweerde dat ze een professional was, 200 à 250 dollar voor een familieshoot. Ziehier welke foto’s ze afgeleverd heeft… Ze beweerde dat de schaduwen echt slecht zaten op die prachtige, heldere, zonnige dag en dat haar leerkracht nooit heeft uitgelegd hoe ze foto’s moet retoucheren.”

© Facebook Pam en Dave Zaring

Het koppel heeft intussen de originele foto’s opgevraagd, maar wil geen terugbetaling. Ze hoopt dat de bizarre kiekjes een ijsbreker kunnen zijn in het verzekeringskantoor waar zij en haar echtgenoot werken. “Dit is elke cent zo hard waard geweest”, zegt Pam.

© Facebook Pam en Dave Zaring

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer