AP
Volledig scherm
© AP

Erdogan dreigt met aanval op door Syrische Koerden gecontroleerde stad

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er vandaag in een toespraak op televisie mee gedreigd, "een van de volgende dagen" een offensief te lanceren tegen Afrin. Die Noord-Syrische stad wordt gecontroleerd door Koerdische milities, die door Ankara beschouwd worden als "terroristen". Het militaire optreden kadert in het Schild van de Eufraat, de Turkse inmenging in Syrië met als beleden bedoeling de Turkse zuidgrens veilig te houden.

8 reacties

  • zeki altin

    6 jaar geleden
    Turkije is geen irak of syrie...amerika weet dat het nie onder de voeten moet lopen ...zeker als het menens is...en turkije uit navo is natste droom van de russen....kunnen ze zo binnenvallen....blijft niets meer over van de navo..buiten amerika
  • Wesley Gevaert

    6 jaar geleden
    Alleen de Turken zien de Koerden als terroristen. Daarmee is ook alles gezegd.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Hij lijkt wel de wederopstanding van een grote leider 80 jaar geleden. Dat ging maar heel even goed. Nu moeten ze gedwongen miljoenen vluchtelingen gaan importeren om niet uit te sterven..
  • Rudy Van Schelvergem

    6 jaar geleden
    Kijk eerst naar de geschiedenis waar er al 2000 jaar terroristen wonen.
  • Emel-Mehmet Aslan-Yildiz

    6 jaar geleden
    Even voor duidelijkheid!, pkk is een terroristische groepering die heel duidelijk word gesteund door VS en door het westen. Kurden ( vs en europa );wilt Turkije in 2 delen. Ik hoop dat dit ook in België gebeurd dat Vlaanderen van Nederland word en Wallonië van Fransen dan gaan jullie ons begrijpen!