Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Hond doodgeschoten tijdens wandeling in Voerstreek: "Dit is afschuwelijk"

In het Limburgse Hoogbos in de Voerstreek vlak op de grens tussen Nederland en België is vrijdagmiddag een hond doodgeschoten. Het baasje van de Duitse herder is verbijsterd en wil andere hondeneigenaren waarschuwen.

66 reacties

  • rik hanssens

    6 jaar geleden
    Als die mevrouw enkel maar een auto heeft horen wegrijden en niemand gezien heeft, moet haar hond toch een serieus stukje voorgelopen hebben. Wel weet ik dat er jagers zijn die schieten op alles wat beweegt. Dit voorval is wel heel spijtig voor de hond. Dus de waarheid zal hier ook wel weer ergens in het midden liggen zeker?
  • Celine declerck

    6 jaar geleden
    willem, welke reactie is dit? Er wordt niet op honden geschoten, en wat mij betreft, mogen ze de "sport" jagen verbieden!! en zo snel mogelijk
  • Willem Janssens

    6 jaar geleden
    Alle honden aan de leiband , niet alleen herdershonden en bepaalde rassen zouden verplicht een muilkorf moeten dragen op straat . Er zijn genoeg EU landen waar bepaalde rassen verboden zijn en hier in België , hier mag alles tot het verkeerd loopt natuurlijk . Een hond kan de beste vriend zijn voor een eigenaar en zijn familie , eenmaal op straat komt hij echter ook niet familieleden tegen .
  • Patrick Renard

    6 jaar geleden
    Sommige hondeneigenaars beseffen niet hoe een wandelaar/fietser zich voelt wanneer hij opeens oog in oog staat met een loslopende herdershond, waarom moeten die honden altijd los lopen. en altijd krijg je de opmerking "hij bijt niet". Al wil dit niet zeggen dat je de hond zomaar mag afknallen natuurlijk.
  • Gabrielle Vansaet

    6 jaar geleden
    ik vindt het droevig voor de hond na woordenwisseling heb je nog niet het recht om een hond de doden ja hij moest aan de lijn is een overtreding maar de jager weet toch wat hij gaat schieten er gebeurd toch zoveel de mensen kunnen niet veel meer verdragen van andere mensen waar gaat dit toch eindigen