Franse scheidsrechter schopt speler en geeft hem rood

© REUTERS

De Franse scheidsrechter Tony Chapron heeft zich zondagavond tot antiheld ontpopt in de blessuretijd van het duel tussen Nantes en competitieleider Paris Saint-Germain. De man trapte zelf na op een speler van Nantes en stuurde zijn slachtoffer vervolgens met rood van het veld.

Bij een tegenaanval van PSG in de slotseconden van de wedstrijd werd Tony Chapron per ongeluk van de sokken gelopen door Nantes-verdediger Diego Carlos. Terwijl hij op de grasmat lag, probeerde scheids Chapron zelf Diego Carlos onderuit te schoppen. De Braziliaan bleef overeind, maar werd door Chapron wel met een tweede gele kaart van het terrein gestuurd.

Chapron, politieman in het dagelijkse leven, beweerde na de wedstrijd dat hij uitgleed en Diego Carlos niet opzettelijk raakte. De beelden bewijzen echter duidelijk het tegendeel.

PSG won de wedstrijd met 0-1, dankzij een doelpunt van Angel Di Maria in de 12e minuut. Thomas Meunier startte op de bank en mocht in de 68e minuut invallen.

Nantes stelde na afloop van het duel dat het door de scheidsrechterlijke dwaling was beroofd van een redelijke kans op een gelijkmaker.