"Ik ben geen racist. Ik ben de minst racistische persoon die jullie ooit zullen interviewen", zei Trump zondagavond tegen reporters bij zijn aankomst op de Trump International Golf Course in Florida.
Volledig scherm
"Ik ben geen racist. Ik ben de minst racistische persoon die jullie ooit zullen interviewen", zei Trump zondagavond tegen reporters bij zijn aankomst op de Trump International Golf Course in Florida. © AFP

Trump na 'shithole'-uitspraak: "Ik ben de minst racistische persoon ooit"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag ontkend dat hij een racist is. Dat doet hij na de verontwaardiging die was ontstaan over de verklaringen die de president zou hebben gedaan over immigratie vanuit 'shithole'-landen.

13 reacties

  • Fenasi Kerim

    6 jaar geleden
    Wat trump hiermee bedoelt is gelijk als een zatlap die achter de stuur betrapt word en zegt dat die niet gedronken heeft.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Correct Annie. Ondertussen vergeten de meeste mensen dat hun voorouders waarschijnlijk het grootste deel van hun leven in armoedige omstandigheden hebben geleefd, en dat er ook nu nog wijken zijn in steden en gemeenten die enorm verpauperd zijn, en dat dit in de VS zeker niet anders is (neem Chicago bijvoorbeeld)
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Fred Trump, Donalds vader, werd in 1927 gearresteerd voor het bijwonen van een meeting van de KKK. De appel valt meestal echt niet ver van de boom, zeker niet als je de onzin hoort die Donald uitkraamt.
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Het "stabiele genie" bedoelt natuurlijk dat hij geen racist is maar wel een xenofoob.
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    amerika is gebouwd op migranten : hongersnood in ierland , alle ieren naar amerika..; italie fascisten .. italianen naar amerika .. spanjaarden, fransen, engelsen ... amerika ... dat waren ook shitlanden indertijd ... trumps voorouders hebben een nogal bedenkelijke reputatie ... wie is hij om andere landen shitlanden te noemen ... klasse heeft hij nooit gehad en zal hij nooit hebben. dat is een feit