83-jarige schrijft boek over kinderjaren in Tweede Wereldoorlog: “Nooit eerder van gekomen”

© vrs

De 83-jarige Sally De Rijcke uit Tienen schetst met haar boek ‘Ticket voor Berlijn’ haar jeugdjaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Ik beschrijf de ingrijpende gebeurtenis door de ogen van een klein meisje. Ook nu maken heel wat kinderen dat nog mee.”

RAF VANMECHELEN

De kranige bejaarde was zeven toen de oorlog uitbrak en gelukkige leven van het gezin uit Sint-Niklaas werd brutaal verstoord. Ticket voor Berlijn is het waar gebeurde verhaal van een kind dat wordt geconfronteerd met het plots opduikende spook van de oorlog, een verandering in haar leven die ze aanvankelijk niet begrijpt. En die verandering zet zich door als haar moeder besluit om samen met haar drie kinderen haar man achterna te reizen, naar Duitsland, naar het verre Berlijn. De opgroeiende Sally krijgt nieuwe inzichten.

Waarom Sally haar jeugdherinneringen nu pas met de buitenwereld deelt? “Ik heb een druk leven achter de rug, als verpleegster en als moeder. Het is er eigenlijk nooit van gekomen. Ik heb wel altijd graag geschreven, vooral gedichten. Nu was de tijd rijp om het boek te schrijven, niet om iets af te sluiten maar gewoon omdat ik vond dat ik het moest doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen