Toptechnologie in strijd tegen meeuwen: Blankenberge wil drones inzetten

© jve

Blankenberge wil drones inzetten om de meeuwenoverlast in de badstad verder te bestrijden. Zo'n drone zou een goedkoper alternatief vormen voor het gebruik van een ladderwagen, al moet er eerst nog bekeken worden of het gebruik van het ding volgens de wetgeving al kan.

JUNIOR VERBEEKE

Het stadsbestuur van Blankenberge speelt met het idee om drones in te zetten om de meeuwenoverlast te bestrijden. Het idee bestaat al een tijdje, maar Blankenberge gaat nu ook effectief over tot actie. Eerst zal er worden bekeken of het gebruik van drones door veiligheidsdiensten kan worden gekaderd in de wetgeving voor het privégebruik van drones. Daarnaast moeten er mensen opgeleid worden om het ding te kunnen besturen.

Dat het treffen van extra maatregelen tegen de meeuwenoverlast inderdaad nodig is, bewijzen de cijfers. In Blankenberge werden er vorig jaar een tweehonderdtal locaties van meeuwennesten ontvangen, werden er 290 eieren geschud of geprikt en ongeveer 120 nesten gecontroleerd. Burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) vindt het jammer er vanuit de hogere overheid nog steeds geen afdoende oplossing werd gesuggereerd voor de meeuwenproblematiek, en neemt nu zelf opnieuw het heft in handen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen