Isopress/Senepart
Volledig scherm
© Isopress/Senepart

Nederlandse kinderartsen pleiten voor verbod op verkoop energiedrankjes aan kinderen

Nederlandse kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Bij veel jonge patiënten die zich melden met klachten als rusteloosheid, moeheid en hartritmestoornissen, blijkt de pepdrank de boosdoener.

15 reacties

  • ivan lindekens

    6 jaar geleden
    en juist nu maakt de wereldkampioen veldrijden reclame voor dit ongezonde energiedrankje...
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Waarom word het verdelen en de verkoop hier van niet verboden of draaid het toch om de opbrengst voor de overheid?
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Als Nederland het effectief zal verbieden, dan pas zullen ze in België ook een onderzoek instellen. Ons voedselagentschap is altijd up too late.
  • Wim Huygen

    6 jaar geleden
    Mocht het voorstel een verbod inhouden onder 16 jaar zou ik "ja" hebben gestemd. Het is echt een mode geworden steeds maar alles aan minderjarigen te willen verbieden onder het excuus van de eeuwige bescherming. Hoe kunnen die gasten nog verantwoordelijkheden opdoen als ze voor eenderwelke beslissing moeten wachten tot hun 18de en tot dat moment onder een stolp worden gehouden? Volwassen worden verloopt in fasen, niet van de ene dag op de andere.
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Die brol is voor niemand goed. Chemische rommel en suikers die invloed hebben op de neurologische functies van het lichaam. Drink dagelijks enkele blikjes en het risico op een herseninfarct neemt aanzienlijk toe, laat staan kinderen die dit elke dag drinken en andere nadelen.