Zakenman betaalde 200.000 euro voor 20 kilogram cocaïne, maar krijgt geen straf

© rr

De Izegemse zakenman H.H., tot voor kort voorzitter van de Izegemse tennisclub, is maandag in de Gentse rechtbank vrijgesproken voor drugshandel. Ook zijn oude vriend K.G., voormalig uitbater van de Gentse Culture Club, werd vrijgesproken. Beide heren stonden er terecht voor een mislukte drugsdeal. Hun Gentse dealer A. A. kreeg 40 maanden cel.

Cédric Maes

LEES OOK: Een seksfeestje met escortes in een kasteel, sportzakken vol geld en een wagen vol valse drugs. En dat allemaal in Gent (+)

H. stond er samen met een oude vriend G., de voormalige eigenaar van de Gentse Culture Club, terecht voor een mislukte drugsdeal in april 2015. De Izegemnaar wilde zijn oude vriend uit de nood helpen en betaalde hem uiteindelijk 200.000 euro voor een drugsdeal.

De drugsdeal liep echter anders: de 200.000 werd overhandigd, maar de cocaïne werd nooit geleverd. In de koffer van de dealer zaten immers witte Ytongblokken met wat poeder in plaats van de echte drugs.

Het onderzoek leverde volgens de rechter geen bewijzen op dat H. en G. concrete handelingen stelden om de drugs effectief aan te kopen. Beide heren werden maandagochtend dan ook vrijgesproken voor drugshandel, omdat ze geen deel uitmaakten van een vereniging. De rechter benadrukte wel dat hun doen en laten “moreel zeer laakbaar zijn”.

Hun Gentse dealer, die de hele mislukte deal opzette, werd veroordeeld tot 40 maanden cel, een boete van 18.000 euro. Hij zag ook ruim 53.800 euro verbeurdverklaard worden. Het openbaar ministerie vroeg de onmiddellijke aanhouding van de man, maar daar ging de rechter niet op in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen