Ecolo-voorzitster Zakia Khattabi.
Volledig scherm
Ecolo-voorzitster Zakia Khattabi. © belga

"Brussel mag niet langer gijzelaar zijn van 19 burgemeesters"

Als het van Ecolo-voorzitster Zakia Khattabi afhangt, wordt Brussel niet meer beschouwd als een samengaan van twee gemeenschappen, een Franstalige en een Vlaamse. In een interview met Le Soir mikt Khattabi op een nieuw model voor het Brussels gewest. "Brussel mag niet langer de gijzelaar zijn van twee gemeenschappen of negentien burgemeesters", zegt de groene kopvrouw.

5 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Gelijk heeft ze en dat maar iedereen zorg dat je minstens tweetalig bent,nee zelfs 4 talig de dag van vandaag.Nog zoiets waar je dermate kan ergeren,allemaal hoog gestudeerd maar kennen meestal maar vloams(geen schrijffout,bewust).
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Dat zijn nu echt niet de gemeenschappen die ik in gedachten had toen er werd gesproken van het gijzelen van Brussel. Ik had een heel andere gemeenschap in gedachten, vooral aan de rand.
  • luc delaet

    6 jaar geleden
    Geen probleem, maar dan ook geen Vlaamse centen meer.
  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    Volledig akkoord met deze dame, maar op één voorwaarde: iedereen die in Brussel een publiek mandaat opneemt (van politieman, postbode tot en met burgemeester en parlementslid) moet een tweetalig examen afleggen. De Franse taal is immers over-vertegenwoordigd in een Belgische hoofdstad (met vlaamse rand) die eigenlijk van nature een Vlaamse stad is!
  • Marc Sierens

    6 jaar geleden
    Doe een gemeenschap terug naar hun land van oorsprong en het probleem is opgelost,wat is er de laatste tijd al niet gebeurd.Ze leggen de Belgen hun wil op ipv anders om