© BELGA

Waslijst aan overtredingen: Jordan Lukaku weer in problemen

Rode Duivel Jordan Lukaku moet zich opnieuw verantwoorden voor een waslijst aan snelheidsovertredingen en het rijden tijdens rijverboden. Zowel de politierechters van Dendermonde, Aalst als Sint-Niklaas verwachten de nieuwe aanwinst van Lazio Roma.

bfs

Lukaku, die in juli vorig jaar werd veroordeeld tot een jaar rijverbod en onlangs nog tot een maand rijverbod en een boete, ontkent dat hij iets te maken heeft met de nieuwe dagvaardingen. “Jordan rijdt sinds april van vorig jaar ­helemaal niet meer met de auto”, zegt zijn ­manager Alain Goblet formeel.

“De snelheidsovertredingen zijn dan ook niet door hem ­begaan. Zijn wagen (een Range Rover, nvdr.) wordt gebruikt door iemand die de ­auto op zijn beurt aan andere mensen uitleent. De wagen staat wel op Jordans naam, maar hij zit zelf nooit meer achter het stuur ervan. Alle overtredingen waarvoor Jordan zich nu moet verantwoorden, zijn ook begaan na april van vorig jaar. Jordan reed toen niet meer met de wagen. Daar is hij honderd procent ­zeker van. Deze nieuwe overtredingen zijn niet zijn fout.”

De eerstkomende rechtszaak is op 30 september in ­Dendermonde.

MEER OVER DE RODE DUIVELS