© RDr

Hans Ramaekers, opnieuw directeur ziekenhuis Maas en Kempen

Hans Ramaekers is aangesteld als algemeen directeur van het ziekenhuis Maas en Kempen. “Een grote uitdaging die ik samen met alle diensten wil aangaan ”, zegt Hans Ramaekers. Op dit moment is Ramaekers nog OCMW-secretaris in Opglabbeek.

rdr

Hans Ramaekers is 49 jaar, geboren en getogen in Opglabbeek en de zoon van ‘meister Ramaekers’. Hij is gehuwd en vader van drie kinderen en woont in Opglabbeek. Na zijn middelbare studies studeerde hij rechten en economie. Na een tussenstap in de consultancy, hij was aan de slag bij VKW Limburg. Daarna werd hij directeur van het ziekenhuis Maas en Kempen van Maaseik-Bree. Die functie bekleedde hij 10 jaar.

Daarna maakte Ramaekers de overstap naar het ziekenhuis in Turnhout, daar was hij 5 jaar. directeur. Drie jaar geleden werd hij in Opglabbeek OCMW-secretaris. Een opportuniteit die hij moeilijk kon weigeren vertelde hij toen: “Meer tijd voor mijn familie; maar ik blijf actief in de welzijnssector. Bovendien kan ik mijn ervaring en expertise kwijt ten dienste van de Opglabbekenaar.”

Dat verhaal krijgt nu een totaal andere wending, want na drie jaar als OCMW-secretaris, en zijn inzet rond de uitbouw van sociale huisvesting en assistentiewoningen in Opglabbeek wordt sterk gewaardeerd, kiest Ramaekers opnieuw voor een topfunctie in het ziekenhuis van Maas en Kempen.

Of een mogelijk nakende fusie tussen de gemeente Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek een rol hebben gespeeld in zijn opmerkelijke keuze ontkent Ramaekers. “De mogelijkheid om bij ziekenhuis Maas en Kempen aan de slag te gaan kwam helemaal onverwacht. Ik zie deze carrier switch als een volledig nieuwe uitdaging. De nieuwe campus, die in die loop van 2017 geopend wordt, maakt het allemaal boeiender”, besluit Hans Ramaekers. Vanaf 19 september gaat Hans Ramaekers in Maaseik aan de slag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer