Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw CO2-etiket op auto's moet consument meer vertrouwen geven

AutonieuwsWie op zoek gaat naar een nieuwe wagen, zal in de showrooms voortaan normaal gezien op elke auto een nieuw CO2-etiket kunnen vinden. Zowel het resultaat van de oude CO2-test als van een nieuwe "realistischere" meting zullen op het verplichte etiket staan, zo meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid.

16 reacties

  • Paul Van Oosterwijck

    6 jaar geleden
    hoe dikwijls moet het nog gezegd : CO2 is een broeikasgas en is NIET VERVUILEND ! Men draait hiermee de mensen een rad voor de ogen, de diesel zal qua CO2 uitstoot (verbruik) altijd in het voordeel zijn, Qua giftige stoffen en roet betreft echter vele malen vervuilender dan benzine.
  • Karl Van der Zande

    6 jaar geleden
    Denk dat de meeste mensen het geen bal intresseert hoeveel co ze uitstoten.. mss enkel om minder belasting te moeten betalen ja, maar t'is niet de auto die het milieu verpest.. scheepvaart, luchtvaart en de industrie... maar daar word nooit niet over gesproken... ik koop mezelf nen dikke V8
  • Piet van Helsing

    6 jaar geleden
    ik heb liever een etiket waar de verwachte levensduur van de auto opstaat, dit met al die goedkope electronica die in de auto's zit. Lijkt me ook goed voor het milieu als een auto minder snel versleten is.
  • Jos Costermans

    6 jaar geleden
    Met welke berekening CO2-uitstoot van de BIV zal er rekening gehouden worden ?
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Waarom altijd het verbruik in gram CO²/km uitdrukken. Mensen tanken toch brandstof, dus he enige dat telt is hoeveel liter/100km je verbruikt.