Een foto die vorige week werd genomen op de bekende mannenmodebeurs Pitti Uomo in Firenze.
Volledig scherm
Een foto die vorige week werd genomen op de bekende mannenmodebeurs Pitti Uomo in Firenze. © EPA

Waarom steeds meer mannen bezig zijn met mode en zich daar ook niet voor schamen

Nog steeds zijn vrouwen meer bezig met mode en kleren dan mannen, maar er is verandering op til. De verkoop van mannenmode is tussen 2010 en 2015 dubbel zo snel gegroeid als vrouwenmode, met maar liefst 17,4 procent. En het einde van die explosieve groei lijkt nog lang niet in zicht. In Milaan loopt momenteel de mannenmodeweek af, en ook daar is het duidelijk dat heren stilaan als even belangrijke consumenten worden gezien. Hoe komt het dat mannen anno nu meer en meer geïnteresseerd zijn in mode, stijl en kleding en zich daar ook niet meer voor schamen?

5 reacties

  • Fabrice Braccio

    6 jaar geleden
    Kan zijn.Maar hun "mannentassen" en hun "mannencrémes" zullen ze nooit of te nimmer aan mij kunnen verkopen.Ongeacht welke acteur of voetballer de reclamebureau's menen te moeten inschakelen om toch maar aan te tonen dat die dingen U niet minder mannelijk maken.
  • Tim Claes

    6 jaar geleden
    Omdat hen via allerelei media wordt opgedrongen dat ze met mode moeten bezig zijn, want dat brengt natuurlijk ook meer op.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    ik denk en zal beleeft blijven,dat de zogezegde mannen van tegenwoordig eigenlijk al geen mannen meer zijn hahaha
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Mannen 'hebben meer geld' enkel omdat we niet vol make-up en nagellak en stupide accesoires rondlopen, dan hebben we inderdaad meer geld voor kledij. We kopen ook geen 25 paar schoenen en 30 handtassen hè...
  • Fabian Couckelaere

    6 jaar geleden
    Het meeste is gewoon erg lelijk. Om dan nog maar te zwijgen over al die 'mannen' die zich kleden als overjaarse pubers met producten waar men woekerprijzen durft voor vragen! Mij niet gezien....Ik kleed mij mooi maar onopvallend en durf daar ook al eens heel stevig voor uitgeven. Maar dan is het wel voor kwaliteit die jaren meegaat, niet voor de infantiele trainingstrui met een aap (bathing ape iemand?) waar ze kasjmierprijzen voor durven vragen...