© Photo News

Harde taal bij Marlux-Bingoal na dramatisch BK: “Dit is gewoon niet goed genoeg”

Helemaal in de lijn van het huidige seizoen stelde Marlux-Bingoal collectief teleur op het BK. Niemand zal vallen over de twaalfde plaats van de afscheidnemende Klaas Vantornout, maar Michael Vanthourenhout (6de) en Kevin Pauwels (8ste) hadden op veel meer gehoopt. Eli Iserbyt gaf op na driekwart wedstrijd wegens “niet goed genoeg.”

jpdv

Manager Jurgen Mettepenningen verwees voor commentaar door naar ploegleider Gianni Meersman, omdat hij “toch maar domme dingen zou zeggen”.

Meersman zelf sprak echter ook duidelijk taal: “Dit is gewoon niet goed genoeg. Niet in een race met alleen Belgische renners. Had je me vooraf gezegd dat we niet beter zouden dan een zesde plaats, ik had het niet geloofd.”

Toch wil de ploegleider zijn renners niet afvallen: “Als we als ploeg niet meer in hen geloven, dan is het helemaal voorbij. Er is geen gebrek aan inzet: woensdag zijn we naar hier gekomen en hebben we meer dan drie uur getraind. Maar vandaag word je dan toch keihard met de neus op de feiten gedrukt. Neen, natuurlijk is het niet fijn voor mij om zo aan mijn loopbaan als ploegleider te beginnen.”

In een zoektocht naar een verklaring voor het kwakkel-seizoen van Marlux-Bingoal kijken ze intern vooral naar het programma van afgelopen zomer. Daarin zou te weinig een basis zijn gelegd. “Dat gaan we nu ook bijsturen”, zegt Meersman. “Geen kermiskoersen meer, wel opnieuw meerdaagse wedstrijden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer