“Beste school, onze dochters kleden zich niet sletterig”

© shutterstock

“Wat is er mis met een jurkje bij zo’n hitte?” De ouders van een 50-tal meisjes zijn razend na een telefoontje van het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder, zo meldt Het Laatste Nieuws. De school vroeg of ze hun dochters “meteen andere kledij konden brengen”. “Maar onze dochters kleden zich niet sletterig. Echt niet.”

mtm

De meisjes droegen té korte rokjes, vonden ze donderdag bij de school. Ongeveer 50 meisjes moesten naar het secretariaat, dat hun ouders opbelde. “Of ze even andere kledij konden brengen”, luidde het. Als dat niet lukte, kregen de meisjes zelfs toestemming om even over huis te rijden. “De regel gold vorig jaar ook al”, getuigt een van de meisjes in de krant. “Maar dit jaar is het nog veel erger. We mogen niets meer. En dat bij dit weer. Er zijn meisjes die uit angst gewoon een jeans aantrekken. Bij 30 graden is dat echt niet leuk.”

De directeur is zich van geen kwaad bewust: “We hebben gewoon het schoolreglement toegepast. Te korte kledij is niet toegestaan.”

Toch zijn ook de meeste moeders van de meisjes echt razend. “We letten er thuis op dat onze kinderen fatsoenlijk gekleed zijn. Als ze iets sletterigs aandoen, sturen we hen terug naar hun kleerkast. De kledij van mijn dochter was dan ook allesbehalve uitdagend. Eigenlijk was het zelfs een saai kleedje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen