Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Even schrikken voor Goffin: Luikenaar heeft vier sets nodig tegen Duitse qualifier

Australian OpenDavid Goffin (ATP 7) moest even zwoegen om op toerental te komen maar geraakte uiteindelijk toch redelijk eenvoudig met 6-7, 6-3, 6-2, 6-4 voorbij Matthias Bachinger (ATP 182) en in de tweede ronde van de Australian Open. Daarin wacht de Franse veteraan Julien Benneteau (ATP 59).

4 reacties

  • marc polfliet

    6 jaar geleden
    Iedere match moet altijd gespeeld worden;
  • olleke bolleke

    6 jaar geleden
    Inderdaad eerste set heeft hij het altijd moeilijk zowel tegen toppers als minder geklasseerden. Ik vraag me altijd af, indien hij op de masters die laatste volley tegen Dimitrov niet gemist had, de winnaar niet Goffin zou geweest zijn. Hij was echt op dreef geraakt maar net te laat.
  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    Klopt Joeri, en vroeger sloeg die al eens te traag aan en lag hij er al uit voor hij goed en wel kon beginnen. Nu slaan zijn "boegies" sneller aan en eens op toerental hou hem maar eens tegen, ook al heet je Nadal of Federer. Ik kijk er al naar uit.
  • J. H.

    6 jaar geleden
    Is een diesel hé...
  1. Ash Barty doet Australiërs uit de bol gaan: thuisspeelster klopt Danielle Collins in finale Australian Open
    Play
    Australian Open
    2

    Ash Barty doet Austra­liërs uit de bol gaan: thuisspeel­ster klopt Danielle Collins in finale Australian Open

    De hoop van een natie vervuld. Ash Barty, de eerste Australische vrouw in de finale in Melbourne Park sinds 1980, brengt een land in feeststemming. Met 6-3, 7-6 (7/2) trekt zij aan het langste eind tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 30). De partij leek op een driesetter af te stevenen, maar Barty vocht in de tweede set bij een 1-5 achterstand nog helemaal terug. Een last gaat van de schouders van het 25-jarige nummer één van de wereld: haar eerste Australian Open, na eerder Roland Garros (2019) en Wimbledon (2021). Zonder setverlies bovendien. Na 44 jaar is het bij de vrouwen opnieuw ‘Down Under’ boven in de Rod Laver Arena.
  2. AUSTRALIAN OPEN. Medvedev redt matchbal en stoot na marathonpartij door naar halve finales - Mertens klopt Flipkens in Belgisch dubbelonderonsje
    Play
    Australian Open

    AUSTRALIAN OPEN. Medvedev redt matchbal en stoot na marathon­par­tij door naar halve finales - Mertens klopt Flipkens in Belgisch dubbelon­der­ons­je

    De Rus Daniil Medvedev (ATP 2) heeft zich als vierde en laatste speler gekwalificeerd voor de halve finales van de Australian Open. Hij moest daarvoor wel erg diep gaan tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP 9). Het tweede reekshoofd haalde het in de Rod Laver Arena in Melbourne in vijf sets. Het werd 6-7 (4/7), 3-6, 7-6 (7/2), 7-5 en 6-4 na een wedstrijd die liefst vier uur en 42 minuten duurde. Op het einde van de vierde set redde Medvedev een matchbal.