File naar kust na kettingbotsingen en gekneld paard

© Matthias Colpaert

© Matthias Colpaert

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Door twee "mini-kettingbotsingen" op de E40 in Drongen en Erpe-Mere stond er zaterdag heel wat file richting kust. Ook in Aalter is een ongeval gebeurd met een paardentrailer. "Wie vanuit Brussel naar Oostende reed, moest toch minstens een uur extra bij zijn rijtijd tellen", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De hinder zal wellicht nog enige tijd aanhouden.

mtm, mco

Het ongeval in Drongen gebeurde rond 10.15 uur. Vier wagens reden er in de verkeersdrukte richting kust op elkaar in. Bij het ongeval vielen twee gewonden en moesten tde vier wagens getakeld worden. De snelweg is er intussen vrijgemaakt.

De tweede "mini-kettingbotsing" vond even voor 11 uur plaats in Erpe-Mere. Eveneens op de linkerrijstrook reden vijf wagens op elkaar in. Er vielen vier gewonden, alle wagens moesten getakeld worden.

Bij beide ongevallen is het niet duidelijk hoe erg de gewonden eraan toe zijn.

Er was sprake van een uur vertraging. "Wie naar de kust wil, stelt zijn verplaatsing best even uit", aldus Bruyninckx zaterdagvoormiddag. "Of volgt de omleidingen. Vanuit Limburg rijd je best over Antwerpen, vanuit het Gentse neem je best de R4 en dan de E34."

En alsof dat nog niet genoeg, is er ook nog een ongeval gebeurd met een paardentrailer op de E40 in Aalter. De weg is omstreeks 15.30 uur vrijgemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er is wel nog veel verkeershinder, volgens het Verkeerscentrum blijft omrijden -via Kortrijk- nuttig.

Als gevolg van het ongeval en de moeite die men had om één van de paarden te bevrijden, was het zaterdagnamiddag op een bepaald moment twee uur aanschuiven op de E40 richting binnenland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen