VIDEO. En plots omsingelen vijftien hongerige haaien twee jetskiërs

Twee jetskiërs beleefden vorige week voor de kust van het Australische Noosa de meest zenuwslopende momenten van hun leven. Op een bepaald ogenblik werden vissers Robert Grace en Jason McOll plots omsingeld door maar liefst vijftien agressieve stierhaaien. Volgens de mannen was er sprake van “gecontroleerde chaos”, maar ze bleven allebei ongedeerd.

kmlo

De jetskiërs bevonden zich op ongeveer een kilometer van de kust toen de haaien in hun buurt zwommen. Enkele minuten voordien werden ze ook al even getrakteerd op een onvergetelijke ervaring. Toen zagen ze al een vier meter grote witte haai in hun buurt zwemmen, gevolgd door een tijgerhaai van nagenoeg dezelfde grootte.

De reden waarom de stierhaaien zo talrijk bij de jetskiërs zwommen, valt niet ver te zoeken. Zo zwom er ook een school vissen in de buurt van de mannen die op veel aandacht kon rekenen bij de haaien. “De vissen probeerden zich te verschuilen onder onze jetski’s”, vertelde Grace. “De haaien leken alles goed te organiseren, ze vielen elk om de beurt aan. Geweldig om te zien, maar tegelijkertijd moest ik ervoor zorgen dat ik zelf niet in het water viel, behoorlijk angstaanjagend.”

De situatie werd er bovendien niet beter op toen de roofvissen constant langs de jetskiërs bleven zwemmen. Amper enkele centimeters scheidde de mannen van de stierhaaien, maar ze kwamen er allebei met de schrik van af. Al vier decennia houdt Grace zich bezig met de vissport, maar dit was voor hem de eerste keer dat hij zo’n wreed tafereel te zien kreeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer