Direct naar artikelinhoud
Ghelamco Arena

Filip Watteeuw (Groen) reageert op Ghelamco-controverse: geen vrienden of familie uitgenodigd in stadion

Gents Groen-schepen Filip Watteeuw.Beeld BELGA

Groen, coalitiepartner van de sp.a van Daniël Termont  in Gent, heeft voor het eerst gereageerd op de controverse rond de Ghelamco Arena in Gent. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw benadrukt dat hij geen vrienden of familieleden trakteerde op voetbal en etentjes in Gent. Het ging steeds om professionele contacten, klinkt het.

Naast mogelijke problemen met de aanbestedingsprocedure voor de Ghelamco Arena, het stadion van voetbalploeg KAA Gent, gaat auteur Ignace Vandewalle in zijn boek De illegale Ghelamco Arena ook in op de etentjes in de skybox van het Gentse stadsbestuur in het stadion. 

Vandewalle  schrijft dat er 5.000 euro subsidie was vrijgemaakt voor 'verbruik van de schepenen', een bedrag dat door Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) werd bevestigd. "Maar dat is wel in drie jaar tijd", nuanceerde die.

"Samenwerken rond mobiliteit"

Het Laatste Nieuws ontdekte daarop dat die etentjes veel meer hebben gekost. Christophe Peeters (Open Vld) nodigde als schepen van Financiën ongeveer één keer per seizoen mensen uit die op kosten van stad Gent tijdens een match mochten eten en drinken. Peeters geeft te kennen dat hij niet de enige is die dat doet: ook burgemeester Daniël Termont (sp.a), kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) of schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) maken soms gebruik van de loge.  

Op Twitter benadrukt die laatste nu dat hij geen familie of vrienden uitnodigde om in de skybox van het Gentse stadsbestuur aan te schuiven tijdens de voetbalwedstrijden van KAA Gent. Wel ging het om onder meer mensen van onder meer het Departement Mobiliteit van het Vlaams Gewest, De Lijn, NMBS, het Havenbedrijf, het Vlaams Parlement en het Mobiliteitsbedrijf Gent. "Mensen waar we mee samenwerken rond mobiliteit", zet hij het professionele karakter van die contacten in de verf.

Twitter bericht wordt geladen...