Most Wanted-crimineel geeft zich aan

© Federale Politie

De Most Wanted-lijst van Europol is één naam armer geworden. Een Belgische crimineel heeft zich aangegeven bij de politie, waardoor zijn naam van de lijst gehaald werd.

gjs, jvt

N. stond op de Most Wanted-lijst van de federale politie en afgelopen zomer stuurden Europol en de Belgische federale politie hem nog een vakantiekaart in het kader van hun ‘Most Wanted’-postkaartactie.

De 38-jarige Belg werd op 26 november 2014 door een Brusselse rechtbank veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens ‘leiderschap van een criminele organisatie en internationale drugshandel’.

De veroordeling kwam er nadat de speurders een jaar eerder meer dan dertig huiszoekingen hadden verricht (in binnen- en buitenland) in het kader van een onderzoek naar een internationale drugsbende. In België werden onder meer professionele laboratoria aangetroffen in Vilvoorde en Chimay en werd ruim 1,5 ton MDMA in beslag genomen.

Hoewel de agenten dertien verdachten wisten op te pakken, kon N. ontkomen. Sindsdien was hij spoorloos, maar daar is nu verandering in gekomen. ‘Hij heeft zichzelf aangegeven bij de lokale politie in ons land’, bevestigt de federale politie. ‘Hij stond op de Belgische Most Wanted-lijst.’