© DBA

Bart De Wever zwaar onder de indruk: “Antwerpen heeft een echte tragedie beleefd”

Antwerps burgemeester Bart De Wever bracht maandagavond laat een bezoek aan de getroffen gebouwen aan de Paardenmarkt, dinsdagmiddag kwam De Wever even langs met koning Filip en premier Charles Michel. Op Facebook zette de N-VA-voorzitter ook een emotionele bericht.

JaTi

“Toen ik gisterennacht aankwam op de Paardenmarkt was ik zeer zwaar onder de indruk”, begint zijn bericht. “De ontploffing moet heel hevig geweest zijn: 3 panden totaal verwoest, talloze ruiten gesneuveld, een voordeur tientallen meters ver weggeblazen...”

“Talloze mensen van brandweer, politie, medische diensten, civiele bescherming, stadsdiensten, nutsbedrijven... waren er dan al aan de slag. Brandweermannen hadden met risico voor eigen leven de eerste slachtoffers al uit het puin gehaald. Na enige tijd beperkte de lijst van te zoeken personen zich nog tot twee namen. Deze mensen hebben het jammer genoeg niet gehaald.”

“Dit had oneindig veel erger kunnen zijn als…”

© Walter Saenen - WAS

“Antwerpen heeft een echte tragedie beleefd”, zegt De Wever. “Het is een schrale troost dat dit nog oneindig veel erger had kunnen zijn als dit vroeger op de dag was gebeurd en als het op dat moment niet zwaar aan het regenen was. We betreuren 2 dodelijke slachtoffers en 14 gewonden, waarvan sommigen er erg aan toe zijn. Nog vele anderen zijn (tijdelijk) hun woning kwijt.”

De Wever bedankte ook de hulpdiensten. “We zijn heel veel dankbaarheid verschuldigd aan de hulpdiensten. Toen ik vanmiddag terug ging, zag ik dat velen van hen fysiek getekend waren doordat ze sinds gisteren onophoudelijk hebben doorgewerkt. Hartverwarmend is ook de enorme solidariteit die werd aangeboden vanuit de bevolking, en zeker vanuit de studentengemeenschap. Het gerechtelijk onderzoek zal moeten uitwijzen wat er zich precies heeft voorgedaan.”

De burgemeester betuigt nog zijn medeleven aan alle slachtoffers en zijn dankbaarheid aan iedereen die geholpen heeft of hulp heeft aangeboden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ontploffing Paardenmarkt