© BELGA

Eerbetoon voor Olivieri, overwinningsfeestje voor Clement

Een mooier geschenk voor zijn 50ste verjaardag had niemand kunnen verzinnen. Assistent-coach Domenico Olivieri keek dan ook geëmotioneerd toe, toen hij tijdens het overwinningsfeestje door de meegereisde Genkfans werd toegezongen. “Domenico verdient zo’n eerbetoon”, benadrukte coach Philippe Clement. “Net zoals mijn spelers deze drie punten verdienen. Dit moet ons weer extra zuurstof geven.”

Marnik GEUKENS

“We hebben hier niet op een diefje gewonnen”, wilde Clement toch wel benadrukken. Hij zag zijn ploeg in Oostende verdiend met een voorsprong de rust ingaan en na een late opdoffer op eens schitterende manier reageren.

“Uitgerekend de speler die de ongelukkige owngoal maakte, lag aan de basis van de winnende treffer. Dat is mooi. We trokken de lijn van de tweede helft tegen Kortrijk door. Alleen beloonden we ook onszelf, dat vergaten we de vorige keer. Dit is de mentaliteit, die ik wil zien. Waar deze ploeg in het verleden te snel het hoofd liet hangen na een tegenslag, gaan ze nu meteen vol in de reactie.”

Dewaest

Clement zag nog enkele pluspunten. Zoals de rentree van Sébastien Dewaest, die om verschillende redenen de voorkeur kreeg op Jakub Brabec. “Dewaest heeft deze kans zelf afgedwongen tijdens de winterstage. Door zijn winnaarsmentaliteit maar ook door zijn focus en zijn positiespel. Hij heeft zich erg goed staande gehouden tegen de sterke spitsen van Oostende.”

Ook het doelpunt van Ingvartsen was een opsteker. “Omdat we daar veel op getraind hebben. Ingvartsen heeft prima loopbewegingen, we moeten de bal ook tijdig inspelen. Dat werd hier schitterend gedaan. Jammer genoeg kreeg hij een bijzonder lichte gele kaart. Daardoor moet ik weer puzzelen tegen Anderlecht.”

© JEFFREY GAENS

Werkpunten

Racing klopt weer aan de deur van de top zes. Maar daar wil Clement niet te veel over filosoferen.

“Dit was het resultaat dat we nodig hadden en dat ons extra zuurstof zal geven. Maar tegelijkertijd zijn we nog nergens. Ik zag ook nog veel werkpunten. We hielden na rust de bal onvoldoende vast, verloren te veel duels en gaven te veel kansen weg. Dat kan ook moeilijk anders. Dewaest speelde zijn eerste match in acht maanden, Wouters speelde zelden of nooit als defensieve middenvelders. Ook onze backs en Zhegrova missen ervaring op dit niveau. We moeten nog veel stappen vooruit zetten.”