EPA
Volledig scherm
© EPA

UCI-voorzitter wil dat affaire-Froome voor Giro is uitgeklaard én wil Armstrong niet in Ronde

WielrennenDe salbutamolaffaire van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome moet voor de start van de Giro op 4 mei uitgeklaard zijn. Dat verklaarde de nieuwe UCI-voorzitter David Lappartient vandaag in de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung. De Brit, die in september positief testte in de Vuelta, moet zich verantwoorden voor UCI. Nadien kan de Internationale Wielerunie reageren met een eventuele schorsing.

19 reacties

  • roger jacobs

    6 jaar geleden
    Roger Jacobs, wielrennen geloofwaardig ,laat mij niet lachen,Froome moest al lang geschorst zijn gelijk alle andere dopingzondaren, maar ja de corrupte UCI doet of zijn neus bloed,en gaat verder ander sukkelaars die voor het minimum loon rijden te bestraften ,een schande. een vriend die astma heeft geraakt zonder puffen noch geen trap op, laat staan een ronde rijden
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Vrooms affaire snel en correct afhandelen en Lance Armstrong ... laat die toch ver weg van elke wielerwedstrijd, welke ook.
  • Guy Bekaert

    6 jaar geleden
    Froome schorsen is de enige manier om het wielrennen nog een beetje geloofwaardig te laten zijn , er kan niet met twee maten en twee gewichten worden omgegaan alleen vanwege het geld .!!!
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Raar dat er zoveel topsporters uitzonderingen moeten aanvragen voor medicatie . Zo ziek en toch zo kunnen presteren ??? De mensen die ik ken met astma kunnen toch niet fietsen als Froome zelfs met offer . Hoeveel astma heeft Froome dan ???
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Kom op zeg , die wetenschappers gaan nu iets uitdokteren wat eventueel zou gekund hebben , om twijfel te kunnen zaaien . Positief is positief , schorsen voor twee jaar , net als Contador !! Indien deze kerel niet geschorst wordt , dan mag je UCI opdoeken , dan is de geloofwaardigheid compleet weg !!