© Photo News

Kris Peeters na breuk van Samen: “Een moddercampagne kunnen we missen als kiespijn”

De breuk van Samen zindert nog na in het Antwerpse politieke landschap. Zo ook bij CD&V-lijsttrekker Kris Peeters, die in Antwerpen eind 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen een gooi zal doen naar de burgemeesterssjerp. “Ik ga resoluut voor een campagne over inhoud”, zegt Peeters aan VRT NWS.

bap

Groen hield woensdagvoormiddag een spoedoverleg op een geheime locatie in Antwerpen. Om iets voor 13 uur hield Samen-kopstuk Tom Meeuws (sp.a) een persconferentie aan de Ommegancklaan. Daarin betreurde hij de beslissing van Groen om de stekker uit het bondgenootschap te trekken.

Het uiteenvallen maakt ook bij de politieke collega’s iets teweeg. Zo roept Kris Peeters, lijsttrekker bij CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen eind 2018, op om de inhoud te laten primeren. “Voor mij is het belangrijk dat de campagne in Antwerpen over inhoud gaat en dat het geen moddercampagne wordt”, laat hij aan VRT NWS optekenen. “Want dat kunnen we missen als kiespijn en ook de Antwerpenaar kan dat niet appreciëren. Ik ga dus resoluut voor een campagne over inhoud, waar Antwerpen naartoe moet gaan de volgende jaren, en niet op de man spelen maar op de bal. De verkiezingen zijn in oktober, in de Belgische politiek is een week heel lang. Wij gaan ongebonden naar de verkiezingen en zullen dan met de resultaten kijken in welke coalitie ons verkiezingsprogramma het meest kan gevolgd worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018