© youtube

Antwerpenaar (35) laat vuurwerk ontploffen aan voordeur in Nederland: stukje kauwgum verraadt hem

Een Antwerpenaar is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij vuurwerk liet ontploffen aan een huis in het Nederlandse Uden. De 35-jarige man werd opgespoord via DNA-sporen op een stukje kauwgum.

doro

In de nacht van 18 op 19 januari in 2017 trok de Antwerpenaar naar een huis in het Noord-Brabantse Uden. Hij wilde nog geld van de zoon van de bewoners naar aanleiding van een eerdere strafzaak waarbij de twee betrokken waren.

De man liet zwaar vuurwerk ontploffen aan de voordeur van het huis wat grote schade aanrichtte. Hij had ook vuurwerk vastgeplakt aan een raam met een stukje kauwgum, maar dat viel op de grond.

Dankzij DNA-sporen op de kauwgum kon de Antwerpenaar geïdentificeerd worden. Toch beweerde hij bij een vriend te zijn geweest toen het vuurwerk ontplofte, maar de rechter ging niet mee in zijn verhaal.

De man werd in hoger beroep in Den Bosch veroordeeld tot twee jaar celstraf, een zwaardere straf dan de vijftien maanden - waarvan zes maanden voorwaardelijk - die hij eerst had gekregen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER