AP
Volledig scherm
© AP

Jorge kwam als tienjarig kind op illegale wijze Amerika binnen, 29 jaar later wordt hij alsnog gedeporteerd: "Is iedereen blij nu?"

ImmigratieVader van twee kinderen. Nooit een vlieg kwaad gedaan. En toch werd Jorge Garcia na 29 jaar in de Verenigde Staten gedeporteerd naar zijn thuisland Mexico. Het afscheid van zijn gezin op de luchthaven van Detroit leverde vorige maandag hartverscheurende taferelen op. De zaak verhit tegelijk ook de gemoederen tussen voor- en tegenstanders van een streng immigratiebeleid. "Hoe kan je als regering zo hardvochtig zijn?", vindt de ene. "Hij had meer dan tijd genoeg om zijn papieren in orde te brengen", oordeelt de andere.

63 reacties

  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Trump zet die man buiten en Obama krijgt daar de schuld voor. Het normbesef is bij sommigen totaal weg en hun moreel kompas is naar de sodemieter.
  • sariina zeppieri

    6 jaar geleden
    Wat goed dat (bijna) al deze mensen hieronder zo'n brave burgers zijn en nog nooit eens iets tegen de wet gedaan hebben! Mocht iedereen zoals jullie zijn, zouden onze gevangenissen niet zo vol zitten. Proficiat voor jullie uitstekend burgerschap en bedankt voor deze fijne samenleving!
  • Rik Vangaal

    6 jaar geleden
    Latijns Amerikanen die met hun papieren in orde zijn kunnen als toerist de USA binnen. Een werkvergunning krijgen ze zelden. maar ook een Belg krijgt niet zomaar een werkvergunning hoor. VISA krijgen Latinos enkel na een onderzoek. Juridische problemen in de familie? geen visum. Die met een visum gaan in Tijuana vlot over de grens, wel urenlang aanschuiven. Enorm druk. Ik stond daar ooit. 14 rijstroken om aan te schuiven. De problemen zijn met illegale passanten.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    De casino's en de hotels van Trump worden bevolkt met Hispanics, Mexicanen en Latino's omdat het goedkope werkkrachten zijn. De hypocrisie ten top.
  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    Obama heeft hem meerdere keren uitstel gegeven om zijn papieren in orde te maken. Obama was dus duidelijk ook niet zinnens hem zomaar te regulariseren. Bovendien heeft hij dit duidelijk nagelaten. Maar het is natuurlijk veel makkelijker om de schuld bij Trump te leggen uiteraard....