De Nederlandse politicus Hans van Baalen en voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement Guy Verhofstadt op een fotomontage die Hans van Baalen vond op het internet en waarschijnlijk afkomstig is van Russische makers.
Volledig scherm
De Nederlandse politicus Hans van Baalen en voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement Guy Verhofstadt op een fotomontage die Hans van Baalen vond op het internet en waarschijnlijk afkomstig is van Russische makers. © nvt

"Kremlin-trollen zijn officieel een Russisch wapen"

Het is een officiële Russische strategie om nepverhalen via zoveel mogelijk kanalen in zoveel mogelijk talen te verspreiden. Een speciale EU-werkgroep onder politieke verantwoordelijkheid van buitenlandchef Federica Mogherini spoorde er in twee jaar meer dan 3500 voorbeelden van op.

2 reacties

  • J B

    6 jaar geleden
    Zowel het Westen en Rusland zijn in hetzelfde bedje ziek. Elk systeem wil haar burgers en die dat onder een ander systeem vallen beïnvloeden in zijn voordeel, wat normaal is. Gewoon een nieuwe koude oorlog met sociale media ipv kernbommen. Wil je er als gewone man/vrouw niet mee geconfronteerd worden? Smijt je Facebook/Twitter/Youtube profiel weg en beperk je dagelijkse portie media.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Moesten de westerse media wat minder fake news verspreiden en niet tal van gebeurtenissen moedwillig verzwijgen dan bestond er niet de behoefte om andere media te raadplegen.