© Bastien Nguyen

Man die Range Rover vastreed in premetrostation krijgt fikse factuur

De factuur voor de Range Rover die zich begin dit jaar vastreed in het premetrostation Brussel Zuid, loopt op tot 22.000 euro. Dat schrijft La Dernière Heure op zijn website en wordt bevestigd bij de MIVB.

De Range Rover kwam eind februari in de avondspits op de sporen van het premetrostation Albert terecht. De bestuurder beweerde achteraf dat hij zijn gps volgde. Opmerkelijk: de man reed ondergronds 1,8 kilometer gewoon verder en raakte uiteindelijk geblokkeerd in het Zuidstation. Hij weigerde in eerste instantie ook zijn wagen te verlaten toen de politie hem dat vroeg. Volgens het parket legde de man een positieve ademtest af.

Er vond geen aanrijding plaats en niemand raakte gewond, maar het voorval legde het premetroverkeer wel urenlang lam. Het takelen van het voertuig, waarvan de banden helemaal stuk waren, was een moeilijke klus.

Wie betaalt?

De factuur van dit alles - kosten aan de infrastructuur, interventie van de sleepdiensten en onderbreking van het verkeer op de tramlijn - is nu bekend en bedraagt 22.000 euro.

De openbaarvervoersmaatschappij richt zich in eerste instantie tot de verzekeraar van de bestuurder. Maar het is niet ondenkbaar dat die de 22.000 euro bij de man zelf terugvordert: hij was immers dronken op het moment van de feiten, zei het parket eerder al.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer