Het toegangsbord van het Bryce Canyon National Park in Utah. In de VS zijn negen van de twaalf leden van de adviesraad voor nationale parken (National Park System Advisory Board) opgestapt uit onvrede met het beleid van de regering van president Donald Trump.
Volledig scherm
Het toegangsbord van het Bryce Canyon National Park in Utah. In de VS zijn negen van de twaalf leden van de adviesraad voor nationale parken (National Park System Advisory Board) opgestapt uit onvrede met het beleid van de regering van president Donald Trump. © AFP

Bijna voltallige adviesraad voor Amerikaanse nationale parken stapt op: "Niet meer in staat natuurreservaten te beschermen"

In de Verenigde Staten zijn negen van de twaalf leden van de adviesraad voor nationale parken (National Park System Advisory Board) opgestapt uit onvrede met het beleid van de regering van president Donald Trump. Dat meldden verscheidene Amerikaanse media. De leden vinden dat ze niet meer in staat zijn om historische sites en natuurreservaten te beschermen.

5 reacties

  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Vreemd dat hier geopperd wordt dat de adviesraad een politieke kleur heeft, terwijl het net de Republikeinen zijn die alles willen omdraaien ten koste van de natuur. Het is niet de adviesraad die tegenwerkt, dus politieke kleur is een non-argument.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    arm arm triestig land dat "land of the free" .. wat een kluchtland ! er zijn veel slimme mensen maar hun systeem is op sterven na dood : enorme schuld, enorme vervuiling,enorme armoede, slechte voeding, slechte verzorging, ekonomie gebaseerd op oorlog en wapens, geestelijk verlamd, wat een afgang in dat land !
  • Dirk Saenen

    6 jaar geleden
    Adviesraden vol gestopt met experts met een specifieke politieke kleur. Daar hebben we er in België ook zat van; en meestal zijn die raden enkel een blok aan het been ( and a pain in the je-weer-wel-wat) van diegenen die vooruitgang willen.
  • Lieven Christoffels

    6 jaar geleden
    Door egoisme en kortzichtigheid zal de mens de aarde vernietigen. Hardvochtige types als Trump malen niet om het milieu, enkel geld telt. Verschrikkelijk en crimineel!
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Die adviesraad heeft net aangetoond dat zij compleet overbodig zijn. Zijn waarschijnlijk nog allemaal benoemd onder Obama of Clinton. Zal voor Trump een lolletje zijn die raad gewoon op te doeken, zonder dat het enig effect zal hebben op de natuurparken. Natuurparken zijn immens populair in de US.