Trump beweert bij de bekendmaking van zijn 'fake news awards' dat CNN de beelden van het vissen voeren tijdens zijn staatsbezoek aan Japan opzettelijk zo gemonteerd heeft dat het lijkt alsof hij onverschillig het ritueel van het voeren met de voeten treedt.
Volledig scherm
Trump beweert bij de bekendmaking van zijn 'fake news awards' dat CNN de beelden van het vissen voeren tijdens zijn staatsbezoek aan Japan opzettelijk zo gemonteerd heeft dat het lijkt alsof hij onverschillig het ritueel van het voeren met de voeten treedt. © REUTERS

Trump reikt zijn 'fake news awards' uit: CNN, New York Times en Washington Post hebben 'prijs'

De president van de Verenigde Staten is al van voor zijn inhuldiging in een strijd met de pers verwikkeld. Hij gooit nu olie op het vuur door op de website van de Republikeinse partij een lijst te publiceren met 'prijzen' voor momenten waarop journalisten volgens hem in de fout zijn gegaan. Die 'langverwachte 2017 Fake News Awards' liepen echter niet van een leien dakje: de link die de Amerikaanse president aanvankelijk tweette, leidde tot een niet-bestaande webpagina.

14 reacties

  • Piet Bomans

    6 jaar geleden
    Explosieve memo onthult illegaal complot FBI, Hillary en Obama tegen Trump! ‘Obama’s FBI spande samen met de Clinton campagne om een presidentskandidaat, en daarna een gekozen president en zijn gezin, te vernietigen. Het is het grootste schandaal in de Amerikaanse geschiedenis. Het publiek dient de waarheid te horen.’
  • zulma terrana

    6 jaar geleden
    Ik heb nochtans Fox de grootste onzin zien uitkramen . Die staat raar genoeg dan weer niet op de lijst .
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Nochtans heeft Kellyanne Conway zo haar best gedaan met 'Bowling Green Massacre' en valt ze weer buiten de prijzen... Ik moet zeggen, het siert Trump dat hij zichzelf geen Lifetime Achievement Award heeft toebedeeld omwille van de leugen over de geboorte-akte van Obama. Ik weet waar de grootste leugenaars zitten.
  • Frank Lateur

    6 jaar geleden
    Als Donald maar in het nieuws staat. Als er geen nieuws is maakt hij nieuws dat er fake news is! president onwaardig!
  • Emre Elagoz

    6 jaar geleden
    Wat een clown zeg, precies een klein kind.