Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst © Tim Dirven

Drie keer meer besmettingen met dodelijk hepatitis E-virus via varkensvlees

Ons land kent een verdrievoudiging van het aantal besmettingen met hepatitis E. Dat virus verspreidt zich vooral via rauw varkensvlees en kan in sommige gevallen dodelijk zijn. Viroloog Marc Van Ranst wil een meldingsplicht om de verspreiding te beperken. Dat meldt Het Nieuwsblad.

16 reacties

  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    daarom dat men hier vroeger en ook nu nog in het mediterrane gebied, alle vlees goed doorbakte. maar tegenwoordig staat het sjiek om vlees half rauw te eten... blasé.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    In de worsten draaien ze nu niet het beste!Koop je vlees bij een slager die grote omzet heeft dan heb je de meeste kans om vers vlees te kopen.Al dat voorverpakt gedoe in de groot waren huizen geeft je de indruk dat alles vers is omdat er een datum op staat!Ja wadde ! Ik heb al eens een verpakking gezien met een inpakdatum van de dag na mijn bezoek ....
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Ziedaar de oorsprong van het verbod bij joden en moslims om varkensvlees te eten. Woestijnvolkeren aten hun vlees meestal gedroogd.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Alles is mis met dat vlees, parasieten, virussen, dat zijn allemaal normaal en is ook gekend door artsen.
  • Monique Peeters

    6 jaar geleden
    Nog maar een reden om minder vlees te eten .Beter voor ons ,de dieren en het milieu...