Screenshot
Volledig scherm
© Screenshot

Ophef in China: jongetje van amper zeven bezorgt pakjes

BuitenlandLi Chang Jiang is momenteel het bekendste kind in China, en niet echt om de beste reden. De jongen ging deze week viraal nadat een video opdook waarin duidelijk werd dat hij werkte als pakjesbezorger. De beelden zorgen voor veel ophef in het land en er woedt een debat over armoede en het schoolsysteem.

14 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    In de jaren 60 op de lagere school werden de leerlingen ook voor alles gebruikt. Melk ronddragen, tuin van de broeders onderhouden, grote put graven met de schop voor de nieuwe mazouttank enz.
  • Jef Teut

    6 jaar geleden
    En lezen kan hij ook al op zijn zevende, die gaat het nog ver brengen in het leven.
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    6 jaar geleden
    Zal wel rap volwassen zijn en zijn plan kunnen trekken, hier zijn 25 jarigen volgens sommigen nog kinderen die moeten bepamperd worden. Het was vroeger anders, aan 14 jaar de pulle in de zak en gaan werken in de fabriek 9 uur per dag en dan was je onmiddellijk volwassen.
  • Gilberr De vroedt

    6 jaar geleden
    Nu klagen de jonge gasten voor het minste dat ze moeten doen ,wij moesten na school en waren amper zeven jaar om front ijzer en koper en lood en met een zak op onze rug van 10 ,15 of twintig kilo naar huis en dat een heel eind tevoet,op mijn 14 jaar moest ik gaan werken naar frankrijk,ja de jeugt van nu heeft een luxe leven,ben 71 jaar en heb 51 jaar gewerkt waarvan jaren in de bouw
  • Luc Janssens

    6 jaar geleden
    Wat leven wij hier toch in een overbeschermde maatschappij. De jeugd heeft niet voor niks geen ruggengraat.