In Antwerpen vielen terrassen naar beneden, in Gruitrode werd het dak van een school weggeblazen.
Volledig scherm
In Antwerpen vielen terrassen naar beneden, in Gruitrode werd het dak van een school weggeblazen. © Lefelon / Royackers

Storm hield lelijk huis: dode in Waals-Brabant, dak van school vliegt weg, zwaargewonde in Antwerpen, voetbalkantine weggewaaid

De aangekondigde storm heeft lelijk huis gehouden in grote delen van het land. In Waals-Brabant is een vrouw om het leven gekomen toen een boom op haar auto viel, in Antwerpen raakte een vrouw zwaargewond door een terrasmeubel. Er vielen ook verschillende lichtgewonden en er is heel wat materiële schade. Aan de luchthaven van Deurne (Antwerpen) is een windstoot van 119 km per uur gemeten, de hoogste windstoot van het land. Vanaf 15.00 uur nam de storm in kracht af.  In Nederland was in zes dichtbevolkte provincies een tijdlang code rood van kracht. Er werden windstoten van meer dan 140 km/u waargenomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

29 reacties

  • Geert Vlietinck

    6 jaar geleden
    Rond 7 uur in Assebroek een ferm onweer bliksem is op verschillende plaatsen ingeslagen o.a carrefour St.kruis.
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    vandaag heel de dag buitengewerkt aan de kust zo hard waaide het nu ook niet , valt wel opdat oude gebouwen blijkbaar minder last hebben van wegwaaiende daken dan nieuwe
  • niels vanhoof

    6 jaar geleden
    amai........wat word het weer opgeklopt
  • Francois Van Mol

    6 jaar geleden
    Chapeau voor die pomiers . Dit is weeral 24 uur aan 1 stuk zwoegen om iedereen te helpen. Als ze nog eens aan de deur komen voor een kalender te verkopen. Wel doe dan zo als ik en geef ze 50€ en dat ze het wisselgeld houden. Ik heb enorm veel respect voor die mensen. Een van de weinigen met een blauwe lamp die iedereen daadwerkelijk alleen maar uit de nood helpen en niets anders respect !!!!
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Terwijl alle diensten trachten te doen wat zij kunnen om zo snel mogelijke alle ellende te verhelpen zijn er hier grapjassen die de ernst nog in twijfel trekken of er nog mee lachen .Hoe lomp moeten die zijn .