A Turkish military convoy arrives at an army base in the border town of Reyhanli near the Turkish-Syrian border in Hatay province, Turkey January 17, 2018. REUTERS/Osman Orsal
Volledig scherm
A Turkish military convoy arrives at an army base in the border town of Reyhanli near the Turkish-Syrian border in Hatay province, Turkey January 17, 2018. REUTERS/Osman Orsal © REUTERS

Turkije versterkt troepenmacht aan de Syrische grens

BuitenlandTurkije heeft bijkomende tanks naar de grensprovincie Hatay gestuurd. President Recep Tayyip Erdogan had er zondag mee gedreigd "een van de dagen" een offensief te beginnen tegen de Koerdische milities in Noord-Syrië. De tanks moeten de daar gelegerde eenheden meer slagkracht geven, meldde het staatspersagentschap Anadolu. 

7 reacties

  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Als Navo lid is het verboden om een land binnen te vallen zonder toestemming van de andere Navo landen. Dit gaat wel erg ver die man is labiel.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    De Koerden hebben de geallieerde troepen in SYRIE geholpen, nu moet men fair zijn en deze Koerden helpen. Elk turks vliegtuig of elke tank die de grens overkomt zou men onmiddellijk moeten vernietigen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Erdogan, de tiran op zijn best. Hadden die Koerdische milities niet meegestreden tegen IS was een stuk van Turkije in hun handen geweest en waren vele Turkse doden gevallen. Hij zou beter proberen een onderhandelde overeenkomst te maken met hen maar ja dit is niet aan hem besteed.
  • Jean Marc

    6 jaar geleden
    Ypg was alleen goed om de boel op te kuisen tegen is. Nu dat voorbij is moeten ze er ook aan. Ze zouden ze beter dankbaar zijn.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Kunnen onze F16's niet snel gaan oefenen op bewegende pantserdivisies wanneer die de grens oversteken