Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA). © Photo News

De Wever: "We moeten ophouden met de automobilist de schuld van alles te geven"

 "Ik geloof dat de auto nooit uit de stad zal verdwijnen." Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vandaag  gezegd tijdens het European Automotive Forum in de marge van het Brusselse autosalon. 

175 reacties

  • jan De Borger

    1 jaar geleden
    Schaf die LEZ zones af , Antwerpen een stadje van nog geen 20 km doormeter, waar dagelijks 10 tallen stinkschepen voorbij varen die meer uitstoten dan heel het Belgische wagenpark.
  • ruddy claerhout

    1 jaar geleden
    Wie zorgde voor de teveel belastingen? Juist de deelregeringen en Europa als vangnet voor afgedankte politiekers. In plaats van de mensen te belasten en te zeggen hoe ze zich zullen moeten verplaatsen, werk daar eerst eens aan.
  • Willy Michiels

    3 jaar geleden
    Wij hebben de kleine winkeltjes vervangen door grote ketens op de rand van de stad en zelfs zijn er kleine dorpen die geen kruidenier of bakker meer hebben dus moeten wel een auto hebben om aan ons eten te geraken men kon zelfs tot de jaren 1980 nog enkele nagels of vijzen kopen in een winkel van de loodgieter dit nu ondenkbaar dus met de auto zeven Km een doos vijzen van tweehonderd waar ik er maar vijf voor nodig heb.
  • Jan De Vos

    3 jaar geleden
    Gent is een ramp, je moet KILOMETERS omrijden om op je bestemming te zijn, extra uitstoot, tijdverlies, ...
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Ik kom al jaren niet meer in Antwerpen, hoewel ik nu een diesel Euro 6 heb. Ik heb beslist om er niet te komen vanwege hun LEZ regeltjes, waarmee ze de eerste in België waren. Excuseer voor de handel in Antwerpen, maar ik koop er ook niets meer, iets wat ik tevoren regelmatig deed. Ik heb andere plaatsen gevonden waar ik vlot kan komen.