rom.nl
Volledig scherm
© rom.nl

VUB-experts gaan Surinaams onderwijs van koloniale restanten zuiveren: geen caravantrips meer in schoolboeken

Experts van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaan op verzoek van Suriname de komende jaren helpen het lager onderwijs in het land te hervormen. Dat is nu nog grotendeels gebaseerd op Nederlandse methoden en lesmateriaal. Met die koloniale restanten wordt resoluut afgerekend, aldus VUB-hoogleraar Koen Lombaerts, die het project coördineert.

4 reacties

  • Paul Keulemans

    6 jaar geleden
    Dus nu gaan Belgen de boekjes van de Surinamers herschrijven. lachwekkend, ze begrijpen geen fluit van die mensen. Ik zie het al voor me, een les over de Walen en de Vlamingen zeker? Het wordt met de dag gekker, als ze daar nieuwe boeken willen, dan moeten ze die zelf schrijven, er lopen genoeg landgenoten in Nederland rond die daar perfect voor opgeleid zijn, maar ze kiezen dus voor Belgen die zelf de helft van de tijd met hun taal en verleden overhoop liggen !
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    3,8 miljoen zal zo zijn opgesoupeerd alleen al aan het over en weer vliegen!! Snoepreisjes bestaan echt, zie maar onze politiekers om de haverklap zitten ze eender waar ter wereld, voor welke reden dan ook of geen?
  • Freddy Dats

    6 jaar geleden
    Misschien moeten ze de oefeningen dan zelf veranderen, hoe moeilijk kan het zijn. ik snap niet hoe een land als Suriname het geld heeft om zo iets uit te besteden. Ik denk dat de kans ook klein is dat het leerplan gebaseerd op het Nederlandse kwalitatief slecht is.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Je moet het lezen om het te geloven. De VUB in Suriname de oud-kolonie van Nederland, alsof Nederland zelf niet weet hoe het daaraan te pakken.