Maggie De Block en haar broer Eddie. De minister doet een gooi naar de sjerp in Merchtem om het werk van haar broer verder te zetten.
Volledig scherm
Maggie De Block en haar broer Eddie. De minister doet een gooi naar de sjerp in Merchtem om het werk van haar broer verder te zetten. © Mozkito

Maggie De Block neemt als lijsttrekker in Merchtem plaats in van broer Eddie

Federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block trekt bij de volgende verkiezingen de Open Vld-lijst in Merchtem. Onder welke naam de lijst zal opkomen is nog onduidelijk. Broer Eddie De Block (51), die sinds 2000 burgemeester is van Merchtem, verlaat de lokale politiek en stelt zich niet langer kandidaat. 

4 reacties

  • Frans Faes

    6 jaar geleden
    Alsof zij burgemeester van dat dorp wil worden. Verkozen en stap opzij om plaats te maken voor de dochter die nu voorzitter is van het OCMW maar na het afschaffen van die instelling zonder politieke job zou zitten. Zo blijft alles in de familie. Maar eerst zijn er nog verkiezingen en die heeft VLD nog niet gewonnen
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    De ene graaier maakt plaats voor de andere.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Een politicus met een uitvoerend mandaat zoals staatssecretaris of minister zou nooit mogen opkomen op een kieslijst, tenzij als lijstduwer waarbij het verboden dient te zijn dat de persoon enige campagne voert! Ze kiezen bewust voor een mandaat van vaste duur en worden rijkelijk betaald om deze termijn uit te doen, temeer ze nadien recht hebben op 2j extra loon indien niet langer verkozen!
  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    ik vind dat de politici moeten kiezen voor slecht 1 postje : dus niet met alle verkiezingen opkomen. als ze dan verkozen zijn, komt de plaatsvervanger( die bijna geen stemmen heeft gekregen) op hun postje te zitten. getuigt van weinig respekt voor de democratie, of voor de wil van de kiezer. leunt meer aan bij een on-democratie-diktatuur.