Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Kwart van de Belgen kan geen onverwachte uitgave doen

Een kwart van de Belgen kan geen onverwachte uitgave (van 1.100 euro) doen. Ook een week vakantie buitenshuis kan een kwart van de Belgen zich niet veroorloven. Dat blijkt uit de jaarlijkse EU-SILC-enquête, in België georganiseerd door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. 

43 reacties

  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    Wacht tot de generatie ouders die nu mee betalen voor hun "huisje;tuintje;boompje;kindje...." droom van hun kinderen straks afgelost worden door de generatie ouders die niets meer opzij hebben kunnen zetten om hun kinderen te ondersteunen in die droom.... De economie zal flink in elkaar klappen !!!!!! Griekse toestanden aan de noordzee.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Het aantal leefloners bedraagt nu ook meer dan 140000.Nog nooit zoveel als nu.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    die smartphone van 1300 euro is in de meeste gevallen aangeboden voor 9 euro als je een te duur abonnement neemt ..heel wat mensen lopen daar in ..weer een afbetaling erbij ...moest onmiddellijk verboden worden .
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Zo makkelijk om weer meteen te roepen van dure smartphones en dure tv's, ja, die zul je er echt wel bij hebben die er zelf een zootje van maken (hebben ze in NL zelfs een heel TV programma aan gewijd) maar scheer wel niet iedereen over die kam! Wie ineens zonder werk valt of iets komt te mankeren is rap door z'n spaarcentjes heen hoor!
  • David Vlaeminck

    6 jaar geleden
    Misschien die smartphone van 1300 euro laten liggen in de winkel en er ééntje nemen van rond de 200 euro die zijn werk ook doet, maar natuurlijk minder patserig overkomt kan helpen... Net zoals dagelijks opletten met wat men koopt of een iets kleinere wagen kopen dan die SUV om de buurman zijn ogen uit te steken. 'Zaaien naar de zak' noemen ze dit.