BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kostprijs drie jaar militairen op straat: 140 miljoen euro

De inzet van militairen op straat in de strijd tegen het terrorisme, die gisteren dag op dag drie jaar geleden begon, heeft in totaal al bijna 140 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit het antwoord dat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) in de Kamercomissie Landsverdediging gaf op vragen van Veli Yüksel (CD&V) en Kattrin Jadin (MR).

75 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Waar gaat dit geld in godsnaam naartoe ,zeker niet naar de weddes van militairen want de loonschalen zijn al sinds 1998 al niet meer aangepast.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Ga eens kijken in Noord Ierland beste lezers ! Vraag daar wat ze ervan vinden en wees als je dat kunt eerlijk . In Belfast zijn ze min of meer blij dat hun bottinnekes verdwenen zijn . Ga eens kijken Rijanair goedkope vlucht.
  • victor vandesande

    6 jaar geleden
    waarom moet dat zoveel meer kosten. Die militairen waarvoor ik trouwens erg veel respect heb, zijn anders toch ook in dienst en betaald. Nu bewijzen ze heel erg nuttig te zijn door op straat te patrouilleren in plaats van in hun kazernes te 'liggen'.
  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Laat de partijen mee betalen, die ervoor gezorgd hebben dat dit mogelijk was vanwege open grenzen politiek, gecombineerd met allesversmachtende politieke correctheid.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Met dat geld zal van de put een feestje brouwen en Belgie nen kater bezorgen !