De rollator werd meer dan twintig meter ver weggeslingerd.
Volledig scherm
De rollator werd meer dan twintig meter ver weggeslingerd. © Marco Mariotti

Rechter tegen 21-jarige doodrijdster: "Gij staat aan het begin van uw leven. Ik moet een straf uitspreken waarmee u verder kan. Maar ik kan de klok niet terugdraaien"

Een 21-jarige vrouw uit Peer heeft zich vandaag in de politierechtbank in Genk moeten verantwoorden voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Bree waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. 

46 reacties

  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Wat kan een geshockeerde aanrijder voor hulp bieden? We zouden chauffeurs die na aanrijding hulp weten te bieden moeten tegemoetkomen. Aanrijders zijn geen criminelen. Niet iedereen heeft de gave om de confrontatue aan te gaan met een zwaar gewond slachtoffer. De dader hiertoe dwingen heeft geen enkel nut en belemmert de noodhulp.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Vluchtmisdrijf met doden of gewonden, al of niet in fout= Min. 5 jaar gevangenis, alleen voor het vluchten. Wedden dat ze dan wel gaan nadenken na een ongeval.
  • Wim Verjoosen

    6 jaar geleden
    Iemand doodrijden die oversteekt op een aangeduide oversteekplaats is al zeer erg, daarbij vluchtmisdrijf plegen is nog veel erger. En daarvoor riskeert ze de ongelooflijk belachelijk lage straf van 3 maanden cel, met uitstel dan nog wel! Het wordt hoog tijd dat de politiekers hun verantwoordelijkheid eens opnemen en gepaste straffen voorzien voor zulk wangedrag.
  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    9 maanden rijverbod, een lachtertje. Jurgen de Noor, dat is juist.
  • Dimi Bauwens

    6 jaar geleden
    Er is volgens mij toch een groot verschil tussen een paniekreactie en plannen maken om niet gevat te worden! Wie wil/kan dit überhaupt verdoezelen? Waar is het schuldgevoel op dat moment? Waren de ouders betrokken bij de doofpot? Volgens mij heeft ze enkel spijt dat ze gevat werd.