Kos
Volledig scherm
© Kos

OPINIE: "De mutualiteiten en het Riziv besparen op kosten van de patiënt"

Er is de laatste jaren veel twist tussen de kinesitherapeuten die, door een zwakke positie van hun beroepsfederatie t.o.v. het Riziv en de mutualiteiten, niet gehoord worden in hun verzuchtingen om een eerlijkere verloning voor hun prestaties. Hierdoor trekken steeds meer therapeuten zich terug uit de conventie. Dat geeft hen de mogelijkheid zelf een tarief te kiezen. Meestal gaat het dan om een verhoging van € 3 à 3,5. Terwijl de prijzen van elektriciteit, brood, brandstof etc. blijven stijgen en in andere beroepscategorieën de lonen met een indexering deze stijgende tendens volgen, bleven de honoraria voor kinesitherapeuten sinds 2014 onveranderd.

6 reacties

  • jan pieters

    6 jaar geleden
    25€ om een half uurtje met wat toestellen bezig te zijn, terwijl de kinesitherapeut bezig is met iemand anders... Misschien ligt het probleem daar hé dat die verloning op zich al zo hoog is. De consultatie-lonen in de geneeskunde zijn gewoonweg veel te hoog en staan niet in verhouding met de geleverde prestaties.
  • albert HOUBEN

    6 jaar geleden
    ik ben meerdere malen door kine goed geholpen i p v medicatie en scans ! maar waarom word er niet meer aandacht aan kine gegeven door huisartsen en moet je eerst naar je huisarts voor een voorschrift voor kine! tel uit hoeveel er bespaart word in de gezondheidszorg aan medicatie en andere onderzoeken als er een betere samenwerking was .
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    er zijn verpleger uit buiten land die hier als zelfstandig werken en bij bezoek van patienten maar een stoma plaatsen en aan riziv een totaal was en andere verzorgen en weekend zonder bezoek aanrekenen Dan hebben ze geen geld om belg die eerlijk werken correct te betalen!!!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Al jaren loopt er in de kinè iets verkeerd ,zij nu eerlijk ,ze sturen je voor een verstuikte vinger tegenwoordig 10 zittingen naar de kinè,loopt het een beetje stroef door de ouderdom ,de ene kinè bezoek na andere,zelfs in hospitalen komen ze patienten spontaan halen voor de kinè terwijl je er ligt voor zaken die er niks mee te maken heeft dat je plots kinè nodig hebt.Scheefgegroeide situatie dat bij zieken-kassen buitensporige uitgaven tot gevolg heeft.
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    miserie, miserie, miserie ... en de voedselbanken stijgen ook al, het aantal leefloners ook al ... nochtans gaat alles goed ... jaja