© Raymond Lemmens

De auto van Michel Bisceglia: “Auto als bureau om muziek in te schrijven”

Naar aanleiding van het Autosalon vragen wij bekende Vlamingen naar verhalen over hun auto(‘s). Vandaag: componist Michel Bisceglia.

Componist Michel Bisceglia legt jaarlijks zo’n 60.000 kilometer af in zijn auto: een BMW 5 Touring. “Een wagen die mij niet alleen van punt A naar B brengt maar vooral ook kan dienen als een ruim bureau,” zegt Bisceglia.

Veel plezier heeft de componist-muzikant niet beleefd aan zijn eerste wagen, een Toyota Corolla. “Tweedehands had ik die gekocht”, zegt Bisceglia. “Maar daar waren meer stukken aan dan iets anders. Ik had ook eens een Volvo V70. En ook dat was een complete ramp, een ‘maandagwagen’, denk ik. De daaropvolgende auto was opnieuw een Volvo V70. En dat was een uitstekende wagen. Nu toer ik rond met een BMW 5 Touring. Dat is een ruim exemplaar. Ik heb dat nodig, want ik doe toch wel 60.000 km per jaar en moet instrumenten meenemen. Soms rij ik, voor één of ander project, in één dag op en af naar Parijs. Dan moet dat toch op een comfortabele manier kunnen. Meestal ben ik zelf de chauffeur, maar soms kruipt iemand anders achter het stuur. Dan kan ik mijn wagen gebruiken als bureau. Heel handig om aan mijn muziek te kunnen werken.”

“Naar het Autosalon ga ik niet vaak. Ik weet ook nog niet goed wat mijn volgende auto zal zijn, maar ik wil wel meer de ecologische toer opgaan en mij een elektrische aanschaffen. Tenminste als die voldoet aan mijn noden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer