Ex-basketter leek zijn benen te gaan verliezen na de aanslag in Zaventem, maar kan nu al weer wandelen

Het was een van de iconische beelden van de aanslag in de luchthaven van Zaventem: de foto van een grote man die zwaar gehavend op de grond lag in de vertrekhal. De man op de foto bleek de voormalige topbasketballer Sebastien Bellin. Hij was er zo erg aan toe dat er werd gevreesd voor een beenamputatie. Bellin vocht echter terug en vandaag blijkt hij, tegen alle verwachtingen in, weer te kunnen stappen. Dat blijkt uit een video die op Facebook werd geplaatst door zijn vriend, en eveneens ex-basketter, Pieter Loridon.

JoRo

“Daar lag hij. Zijn haar vol stof, extreem bleek in zilverpapier gewikkeld. Niet wetende wat er gebeurde en zou gebeuren in welke waanzin België vertoefde. Niet wetende of hij zijn benen ging houden of niet.” Zo beschrijft Pieter Loridon in een emotioneel Facebookbericht de situatie waarin hij zijn vriend Sebastien Bellin aantrof op de dienst intensieve zorgen op 22 maart, enkele uren na de dodelijke aanslag op Brussels Airport.

“Hier zijn we dan vandaag … Seb zou het eerste jaar NIET wandelen. Onmogelijk. Hij zou z’n benen niet houden”, zo gaat Loridon verder. “Ik heb zo hard op de dag gewacht dat ik Seb echt terug zou zien lopen … moest het ooit kunnen.”

Stap voor stap

Bellin bleek bij de explosies scherven in zijn benen en heup te hebben. Ook zijn beide kuiten waren over. De 2m06 grote ex-bastketbalspeler bleek echter ook naast het veld een vechter en veel sneller dan verwacht kan hij vandaag weer zelfstandig wandelen.

Dat bewijst het speelse filmpje dat Loridon vandaag op zijn Facebookpagina plaatste. “Ik wil jullie laten meegenieten van wat deze klepper kan en doet vandaag! Het is het begin van zijn nieuw leven met nieuwe plannen. Geïnspireerd op wat hij heeft meegemaakt.”

“Het besef hoeveel geluk hij gehad heeft en de dankbaarheid dat hij hier is … daar gaan we nog van horen … want stap voor stap (letterlijk en figuurlijk) is hij BACK!”, zo besluit Loridon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer