Terwijl in België de helft van de 55-plussers werkt, is dat in Duitsland 70 en in Nederland 66 procent.
Volledig scherm
Terwijl in België de helft van de 55-plussers werkt, is dat in Duitsland 70 en in Nederland 66 procent. © Thinkstock

Voor het eerst is helft 55-plussers aan het werk

Het aandeel werkende 55-plussers is de voorbije jaren fors gestegen. Dat blijkt uit de werkzaamheidscijfers van de economische denktank OESO, waarover De Tijd vandaag bericht. Van de Belgen tussen 55 en 64 jaar was in het derde kwartaal van vorig jaar de helft aan de slag. Tien jaar geleden werkte slechts een op de drie 55-plussers.

8 reacties

  • Marc Vinck

    6 jaar geleden
    eindelijk, en nog bengelen we onderaan in Europa. Mensen die zo vroeg willen stoppen met werken, zie ik nog altijd als profiteurs, 60 jaar moet een absoluut minimum zijn om eventueel te stoppen.
  • Herman Hermans

    6 jaar geleden
    Leunend op een tafeltje met een koffietje en een mooie achtergrond met daglicht? Zo ziet een echte werkplek er niet uit hoor! Vuil lawaaierig geen plaats ongelukkige collega’s, zo ziet de realiteit eruit!
  • jan pootemans

    6 jaar geleden
    DeZe groep van mensen zijn reeds een tijd in het vizier van de politiekers terwijl er in molenbeek en borgerhout zoveel werklozen rondlopen. Helaas durft men deze niet aanspreken. België ik schaam me voor u.
  • Sjonny Martero

    6 jaar geleden
    Natuurlijk dat. Ze mogen niet meer op pensioen op 55. Hypocriet om de cijfers te misbruiken.
  • Paul Bogaerts

    6 jaar geleden
    Natuurlijk. Er komt geen werk bij en die ouderen blijven werken. Spijtig voor de jongeren, blijf maar wat langer bij de ouders wonen.